13548 latausta vuorokaudessa
10272 artikkelia

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan puolusti Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia syytöksiltä sekaantumisesta Turkin presidentinvaalien äänestyksiin. Erdoğanin pääkilpailija Kemal Kilicdaroglu syytti torstaina venäläisiä toimijoita disinformaation levittämisestä vaaleja varten. Kilicdaroglu sanoi Twitterissä, että hänellä on todisteita venäläisten toiminnasta, mutta Kreml kiisti syytteen.

Erdoğan puolusti Putinia televisioidussa kampanjaesiintymisessä perjantaina ja sanoi, että hän ei hyväksy hyökkäystä Putinia kohtaan. Hän kuitenkin myönsi, että suhteet Yhdysvaltoihin ovat tärkeämmät kuin suhteet Venäjään.

Turkin ja Venäjän suhteet ovat olleet lämpimät, vaikka Venäjä on hyökännyt Ukrainaan. Turkki on hyötynyt Venäjän energiatuonnin alennuksista ja kieltäytyi osallistumasta Venäjän vastaisiin pakotteisiin.

Turkin presidentinvaalit pidetään sunnuntaina. Istuva presidentti Erdoğan pyrkii jatkokaudelle, mutta hänen pääkilpailijansa Kemal Kilicdaroglu on parantanut asemiaan sen jälkeen, kun Muharrem Ince vetäytyi kilvasta. Vaalien voittajan täytyy saada yli 50 prosenttia kaikista äänistä tai presidentin valinta siirtyy toiselle kierrokselle.


Satunnainen:


Vastaavia: