13237 latausta vuorokaudessa
10178 artikkelia

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ilmaisi hämmennyksensä ja pettymyksensä YK:n ja Punaisen Ristin hitaasta reagoinnista Kah’ovkan patotuhon uhrien auttamisessa. Hän totesi olevansa “sokissa” siitä, ettei avustusjärjestöjä vielä ole paikalla, vaikka tapahtumasta on kulunut aikaa. Zelenskyi kommentoi aihetta saksalaislehti Bildille ja Welt-lehdelle sekä yhdysvaltalaislehti Politicolle.

“Emme ole nähneet mitään toimintaa. Olen sokissa”, sanoo Zelenskyi. Aiemmin Ukrainan pääministeri Denys Šmyhal vaati kansainvälisiä humanitaarisia järjestöjä tarjoamaan nopeasti tukea.

“Venäläismiehittäjät eivät tee mitään auttaakseen näitä ihmisiä, vaan ovat jättäneet heidät kärsimään. Tarvitsemme apua ihmisten evakuoimisessa Venäjän miehittämältä H’ersonin alueelta. Meidän täytyy pelastaa henget, jotka miehittäjä on tuominnut kuolemaan”, Šmyhal sanoi.

Kah’ovkan patotuhossa tapahtui terrorismi-tapaus, kun pato räjäytettiin Venäjä’n varastamalla alueella ja venäläisten sotilaiden valvomana Ukrainan H’ersonin alueella. Tämä aiheutti vakavia seurauksia ympäröiville alueille ja uhreille. Zelenskyin ja Šmyhalin reaktioista käy ilmi, että Ukrainan viranomaiset ovat huolissaan ihmisten turvallisuudesta ja tarvitsevat kiireellistä kansainvälistä apua.

Ukrainan sota on jatkunut jo pitkään, ja tilanne on edelleen monimutkainen. Venäjä miehitti Krimin niemimaan vuonna 2014 ja jatkaa taisteluita Itä-Ukrainassa separatistien tukemana. Tällainen humanitaarinen katastrofi vain pahentaa jo ennestään vaikeaa tilannetta.

On tärkeää, että kansainväliset humanitaariset järjestöt toimivat nopeasti auttaakseen Ukrainan katastrofin uhreja. Näillä järjestöillä on asiantuntemusta ja resursseja tarjota välitöntä apua, evakuointia ja elintarvikkeita ihmisille, jotka ovat joutuneet kärsimään tässä patotuhossa. Jatkuvan sodan oloissa on erityisen tärkeää, että humanitaarinen apu pääsee perille ja auttaa vähentämään kärsimystä.

Ukrainan hallituksen ja kansainvälisten järjestöjen välisen yhteistyön on oltava tiivistä, jotta apua voidaan tarjota tehokkaasti ja nopeasti. Samalla kansainvälisen yhteisön on osoitettava solidaarisuuttaan ja tukensa Ukrainalle tässä vaikeassa tilanteessa.

Toivottavasti YK ja Punainen Risti kuulevat Ukrainan presidentin ja pääministerin vetoomuksen ja toimivat välittömästi auttaakseen Kah’ovkan patotuhon uhreja. Tämä on aika, jolloin kansainvälisen yhteisön on osoitettava solidaarisuuttaan ja oltava valmiina tarjoamaan apua ja tukea Ukrainalle sen kärsiessä tässä sodassa.


Satunnainen:


Vastaavia: