12123 latausta vuorokaudessa
9963 artikkelia

Ukrainan kansallisen turvallisuusneuvoston johtaja Oleksi Danilov on kiistänyt Venäjän väitteet siitä, että Ukrainan odotettu vastahyökkäys olisi jo alkanut. Danilov korostaa, että vastahyökkäys alkaa vasta sotilasjohdon päätöksellä, eikä tällaista päätöstä ole vielä tehty.

Danilov painottaa, että kun vastahyökkäys käynnistyy, se tulee olemaan kaikille selvää. Ukrainan sotatoimet tulevat näkymään ja niistä tulee saamaan tietoa. Hän torjuu Venäjän virheellisen käsityksen siitä, että Ukrainan paikallisilla edistymisillä olisi yhteyksiä laajempaan operaatioon.

Ukrainan varapuolustusministeri Hanna Maliar on aiemmin kertonut, että Ukraina on edennyt joillain alueilla Bah’mutin lähellä noin kahden sadan metrin tai reilun kilometrin verran. Kuitenkaan näitä tietoja ei ole pystytty vahvistamaan riippumattomasti.

Ukrainan ja Venäjän väliset jännitteet ovat kasvaneet merkittävästi viime aikoina, ja on pelätty laajempaa aseellista konfliktia. Ukraina on syyttänyt Venäjää provokaatioista ja joukkojen kokoamisesta rajojensa läheisyyteen. Venäjä puolestaan on väittänyt, että Ukraina suunnittelee hyökkäystä Venäjää vastaan.

Kansainväliset toimijat, kuten YK ja EU, ovat kehottaneet molempia osapuolia pidättäytymään väkivaltaisuuksista ja etsimään poliittista ratkaisua sotaan. Maailmanlaajuisesti on myös ilmaistu huolta Ukrainan tilanteesta ja vaadittu diplomaattisia ponnisteluja rauhan saavuttamiseksi alueella sekä Venäjän välitöntä poistumista alueelta.

Tilanne Ukrainassa ja sen ympäristössä on edelleen epävakaa, ja kansainvälisen yhteisön huomio on keskittynyt alueeseen. Seuraavat päivät ja viikot voivat olla ratkaisevia siinä, miten tilanne kehittyy ja millaisia toimia Ukrainan ja Venäjän välillä toteutetaan.


Satunnainen:


Vastaavia: