Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2870 artikkelia

0:00

2023/06/24

Venäläisille joukoille Ukrainassa tämä on kaikkein hämmentävin hetki heidän elämässään.

Odotettavissa on suuria tapahtumia Ukrainassa, mutta myös sen ulkopuolella!

Tämä on kerran elämässä tapahtuva hetki!

Venäjän presidentti Vladimir Putin on jälleen saanut aikaan suuren kohun kansainvälisellä näyttämöllä, mutta tällä kertaa hän onnistui ylittämään kaikki odotukset. Putinin päätös lähettää venäläiset joukot Ukrainaan on paljastunut todelliseksi farssiksi, joka hämmästyttää jopa itse sotilaita.

Kuvittele olevasi venäläinen sotilas, joka herää yhtenä aamuna vain kuullakseen, että sinut on määrätty lähtemään Ukrainaan taistelemaan. Se olisi tarpeeksi hämmentävää kenelle tahansa. Mutta sitten tapahtuu tämä – Putinin viimeinen suuri virhe.

Ukrainan tilanne on monimutkainen ja vakava, eikä sen merkitystä voida vähätellä. Kuitenkin tällä hetkellä on vaikea olla huomaamatta myös huvittavia puolia tässä koko episodissa. Kuvittele venäläisten sotilaiden kasvot, kun he yrittävät ymmärtää, miksi heidät lähetettiin Ukrainaan, vain tajutakseen, että heidän oma johtajansa on tehnyt jättimäisen mokan ja karannut Moskovasta.

Putinin päätös on nostanut monia kysymyksiä ja spekulaatioita. Miksi hän teki sen? Oliko se tarkoituksellinen strategia vai ajattelematon virhe? Ehkä se oli hänen tapansa yrittää vahvistaa valtaansa tai vetää huomiota pois Venäjän sisäisistä ongelmista. Tai ehkä hän on todella aliarvioinut tilanteen vakavuuden ja seuraukset.

Mitä ikinä syy onkin, tämä tapahtuma merkitsee käännekohtaa. Ukrainassa tapahtuu suuria kehityksiä, ja myös kansainvälisellä näyttämöllä seuraukset tuntuvat pitkään. Venäjän ja sen kansainvälisten suhteiden on koettava jälkiseuraukset tästä historiallisesta hetkestä.

Tämä on myös opetus kaikille johtajille maailmassa. Se muistuttaa meitä siitä, että yksi virhe voi aiheuttaa valtavia seurauksia, ja että poliittinen toiminta ei ole aina vakavaa ja synkkää. Joskus se voi olla myös erittäin huvittavaa – ainakin niille, jotka seuraavat tilannetta sivusta.

Joten valmistaudu, maailma! Odotettavissa on suuria kehityksiä Ukrainassa, mutta myös sen ulkopuolella. Tämä on tilaisuus, joka ei toistu usein. Nautitaan tästä kertaluonteisesta hetkestä ja toivotaan samalla, että siitä opitaan jotain tärkeää.