13607 latausta vuorokaudessa
10305 artikkelia

Venäjän joukkojen laukaisemat drone-iskut olivat todennäköisesti voimannäytös vastauksena Nato’n Vilna’n huippukokouksen ensimmäisenä päivänä, Institute for the Study of War (ISW) kirjoitti.

Venäjän joukot laukaisivat 28 iranilaisvalmisteista Shahed 131:tä ja 136 dronea kaakosta heinäkuun 11. päivän yönä, Ukrainan asevoimat ilmoittivat Twitterissä. Ukrainan joukot ampuivat alas 28:sta lennokista 26 kappaletta.

ISW:n arvion mukaan aggressiivisuuden osoittamisen on laskettu osuvan Naton huippukokouksen alkamiseen ja vaarantavan Mustanmeren vilja-aloitteen.

Ukrainan eteläinen operaatiokomento ilmoitti, että droonit kohdistuivat Odesan alueella sijaitsevaan viljaterminaaliin ja satamainfrastruktuuriin. Viljaterminaali säilyi vahingoittumattomana, mutta kaksi dronia osui sataman hallintorakennukseen.

Venäjän viranomaiset ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä Naton huippukokoukseen, jossa jäsenet ovat kokoontuneet lujittamaan sotilaallista tukea Ukrainalle. Kremlin lehdistösihteeri Dmitri Peskov valitti huippukokouksen “ilmeisestä, keskittyneestä Venäjä-vastaisuudesta”.

Venäjän armeijan hyökkäykset viljaa ja satamainfrastruktuuria vastaan tulevat myös kaksi päivää sen jälkeen, kun Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan antoi yhteisen ilmoituksen Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyn kanssa ilmaistakseen halunsa jatkaa Mustanmeren viljasopimusta, joka päättyy 18. heinäkuuta, vielä kolmella kuukaudella.


Satunnainen:


Vastaavia: