Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


Myös #Ruotsi valmistautuu kohtaamaan #Venäjä’n #terrorismi’n – #SOTA

2024/01/08

Ruotsi ja sen kansalaiset elävät aikaa, jolloin Venäjän kasvava aggression ja terrorismin uhka on saanut maan ottamaan vakavia askeleita kansallisen turvallisuuden varmistamiseksi. Expressen-lehden mukaan Ruotsin hallitus korostaa henkisen valmiuden merkitystä. Kansalaisten tulee ymmärtää, että myös Ruotsi voi joutua sotaan, ja tämä tietoisuus on ratkaisevaa maan puolustuskyvylle. Ukrainan vastarinta Venäjää vastaan on osoittanut, että yhteiskunnan yhtenäinen voima voi muodostaa merkittävän vastuksen hyökkääjälle. Ruotsissa tämä tarkoittaa, että 16–70-vuotiaiden on otettava vastuu omasta kotivalmiudestaan ja kyettävä selviytymään ulkoisista häiriöistä sekä täyttämään kokonaispuolustusvelvoitteensa.

Carl-Oskar Bohlin, Ruotsin väestönsuojeluministeri, varoittaa kansaa puheessaan, että sota on mahdollinen myös Ruotsissa. Hän vaatii kansalaisia keräämään rohkeutta ja valmistautumaan mahdollisuuteen, että maa joutuisi sotaan. Bohlinin mukaan on tärkeää, ettei Ruotsin kansa jää avuttomaksi kriisin tai sodan sattuessa. Hän korostaa, että vaikka rauha on ollut pitkäaikainen seuralainen, ajatus siitä, että se olisi ikuinen, on harhaanjohtava ja potentiaalisesti vaarallinen. Tämän vuoksi Ruotsin on toimittava aktiivisesti sekä henkisesti että fyysisesti varautuen mahdollisiin uhkiin ja säilyttääkseen turvallisuutensa ja itsenäisyytensä.