Sivusto on Venäjän palvelunestohyökkäyksen kohteena – Slava Ukraini!


Hervottoman hauska karnevaali Helsingissä: #Koronadenialisti’en kulkue saa jalkakäytävät melkein täyttyneiksi #WWD12

20/05/2023

Helsingin kaduilla on jälleen kerran nähty ilmiömäinen näytös, kun parikymmentä ihmistä on järjestänyt omanlaisensa kulkueen. Tällä kertaa kyseessä ovat olleet koronadenialistit, jotka ovat päättäneet levittää propagandaa ja viihdyttää kaupunkilaisia omalla tavallaan. Uskomatonta mutta totta, tämän kulkueen liikkeet eivät ole haitanneet liikennettä edes jalkakäytävillä!

Kulkueessa etunenässä marssii hurjalla innolla disinformaatio-kulkueen propagandisti, joka ei säästele ääntään. Hänen huudellessaan Suomen joutuvan kolmanteen maailmansotaan, takarivistä vastataan huutoon vapauden puolesta, tietysti lastemme takia. Jännitys tiivistyy, kun nämä kaksi puolta ottavaa ryhmää tuntuvat olevan täysin eri mieltä siitä, mitä tällä kulkueella oikein tavoitellaan. Onneksi meidän ei tarvitse huolehtia sotimisesta, sillä harhaanjohdetut osallistujat ovat vahvasti sitä mieltä, että sota ei kuulu heidän suunnitelmiinsa.

Kulkueen tapa liikkua on ainutlaatuinen, sillä sitä ohjataan rytmikkäällä noitarummun paukkeella. Tämä nokkela keino pitää yllä härdelliä ja mölyä, joka kulkueen ympärillä vallitsee. Rumpujen tahtiin marssivat mielenosoittajat tuovat kaupungille melkoisen spektaakkelin, joka saa ohikulkijat sekä hymyilemään että pudistamaan päätään naurua pidätellen.

Venäjän masinoimat mielenosoitukset ovat päivä päivältä muuttuneet entistä säälittävämmiksi, ja tämä koronadenialistien kulkue ei tee poikkeusta. Tämänkaltaiset tapahtumat saavat meidät vain ihmettelemään, mistä kaikki tämä järjettömyys oikein kumpuaa. Onneksi Helsingin katujen humoristiset hetket tarjoavat meille ainakin muutaman hetken naurunremakan keskellä kaikenlaista hulluttelua.

Vaikka tämän kulkueen viesti on jäänyt hieman epäselväksi, voimme ainakin kiittää heitä siitä, että he tarjoavat meille hulvattomia hetkiä arjen keskellä. Katsellessamme heidän kulkueensa koomista etenemistä voimme hetkeksi unohtaa vakavat aiheet ja nauraa yhdessä. Ehkäpä tämä on juuri sitä vapautta, jota he itsekin etsivät.

Kulkueen pysähtyessä “mielenosoittajat” ottivat rasistisen etelävaltioiden sota-lipun näkyviin joka kertoo selkeästi joukkion mielipiteen suvaitsevaisuuteen.

Sotalipun nykykäyttö alkoi vuoden 1948 presidentinvaalien alla Yhdysvaltain demokraattisesta puolueesta eronneiden, afroamerikkalaisten oikeuksia vastustavien ja rotuerottelua kannattavien Dixiecrat-puolueen kannattajien toimesta. Sen käyttö kasvoi vastauksena Yhdysvaltain kansalaisoikeusliikkeeseen 1950- ja 1960-luvuilla.

Monet lipun käyttäjät sanovat käyttävänsä sitä juhlistaakseen “Etelän ylpeyttä”, kannattaakseen osavaltioiden oikeuksia ja vastustaakseen liberalismia, mutta se usein mielletään edustamaan äärioikeistolaisuutta, valkoista ylivaltaa, rasismia ja orjuutta, koska Etelävaltiot, joita lippu edustaa, erkaantuivat liittovaltiosta ja päätyivät sisällissotaan orjuuden säilyttämisen vuoksi. Lippua on käyttänyt muun muassa Ku Klux Klan, äärioikeistolaiset ja Donald Trumpin kannattajat Charlottesvillen Unite the Right -mielenosoituksessa sekä Yhdysvaltain kongressitalon valtauksessa.

Etelävaltioiden lipun käyttö on hyvin kiistanalainen Yhdysvalloissa, ja se on poistettu rasistisen taustansa takia esimerkiksi Mississippin osavaltion lipusta, jossa se oli ollut vuodesta 1894.

Heinäkuussa 2015 tapahtuneen afroamerikkalaisiin kohdistuneen Charlestonin kirkkoampumisen jälkeen verkkokaupat eBay ja Amazon sekä tavarataloketju Walmart lopettivat lipun kopioiden myymisen.

Ampuja Dylann Roofista oli löydetty kuva, missä hän poseerasi Etelävaltioiden lipun kanssa, mikä johti niiden myyntilukujen moninkertaistumiseen Amazonissa ennen niiden poistamista valikoimasta.

Lue myös: