Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2870 artikkelia

0:00

2023/05/14

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky kertoi 14. toukokuuta, että Ukrainalla on lähes tarpeeksi aseita aloittaakseen pitkään odotetun vastahyökkäyksen ja että ukrainalaiset sotilaat ovat “melkein valmiita menestykseen”.

Berliinin vierailullaan pitämässään lehdistötilaisuudessa Zelensky painotti, että vastahyökkäykseen tarvitaan lisää aseita.

Zelensky vieraili edellisenä päivänä Roomassa ja hän sanoi tarvitsevansa “muutaman lisävierailun (eurooppalaisten pääkaupunkien luokse) ja siinä se sitten on”.

Ukrainan johtajan kommentit vastahyökkäyksestä liittyvät spekulaatioihin hyökkäyksen ajoituksesta.

Zelenskyn 11. toukokuuta julkaistussa haastattelussa hän kertoi, että Ukraina tarvitsee “vähän enemmän aikaa” ennen kuin se voi aloittaa odotetun vastahyökkäyksen, sillä maa odottaa luvatun sotilasavun toimitusta.

Zelensky sanoi, että NATO-maiden kouluttamat taisteluosastot ovat “valmiita” pitkään odotettuun vastahyökkäykseen. Kuitenkin Ukrainan armeijalla on edelleen “joitain asioita”, erityisesti panssaroituja ajoneuvoja, jotka “saapuvat erissä”.