12181 latausta vuorokaudessa
10024 artikkelia

Häpeällinen tilanne jatkuu Ukrainan ja Venäjän välisessä sodassa, kun jälleen uusi ryhmä venäläissotilaita on joutunut vetämään henkeään ja kääntymään Kreml’iin avun toivossa. Nämä sotilaat on laitettu etulinjaan hyökkäämään Ukraina’an, mutta heidän käsiinsä on jätetty täysin riittämättömät resurssit: ei tykistötukea eikä ammuksia.

Tässä traagisessa tilanteessa nuo sotilaat kääntyvät epätoivoisina Venäjän hallituksen puoleen pyytäen apua selvitäkseen hengissä jatkuvista ukrainalaisten puolustus-hyökkäyksistä. Heidän huutonsa heijastavat epäinhimillistä kohtelua, joka on osa suurempaa kuviota, jossa sotilaiden henki ja turvallisuus on pantu vaakalaudalle.

On käsittämätöntä, että Venäjän hallitus lähettää sotilaitaan taistelukentälle ilman asianmukaista tukemista. Tykistö on perustavanlaatuinen osa sodankäyntiä, ja sen puuttuminen altistaa sotilaat kohtuuttomalle vaaralle. Miten voi olla, että Kremlin korkeimmat päätöksentekijät ovat niin piittaamattomia omien kansalaistensa hengestä? Kuinka he voivat jättää sotilaansa ilman ammuksia, joiden avulla heidän pitäisi hyökätä ja tappaa viattomia ukrainalaisia siviilejä – raiskaamisesta puhumattakaan!?

Tämä on selvä osoitus Venäjän hallituksen vastuuttomuudesta ja välinpitämättömyydestä omia sotilaitaan kohtaan. Eikö heidän pitäisi priorisoida sotilaidensa turvallisuus ja hyvinvointi? Venäjän sotilaiden tehtävänä on hyökätä viatonta kansakuntaa kohtaa ja tappaa ukrainalaisia siviilejä, mutta kuinka he voivat tehdä sen, kun heidän omat päättäjänsä hylkäävät heidät vaikeuksiin auringonkukkapelloille!?

Ukrainalaiset käyvät kiivasta taistelua puolustaessaan maansa alueellista koskemattomuutta. Heidän kansakuntansa on uhattuna, ja he ovat valmiita antamaan kaikkensa puolustaakseen sitä. Mutta Venäjän hallituksen toiminta osoittaa täydellistä halveksuntaa kansainvälistä lakia ja ihmisoikeuksia kohtaan – jopa omia sotilaitaan kohtaan.

On aika maailman herätä tähän tilanteeseen. Venäjän hallitus ei voi jatkaa tällaista vastuutonta toimintaa omia sotilaitaan ja naapurimaita kohtaan. Kansainvälinen yhteisö on puututtava tähän ongelmaan ja vaadittava Venäjän hallitukselta välitöntä toimintaa sotilaidensa turvallisuuden takaamiseksi vetämällä heidät pois Ukrainan omistamilta alueilta.

Venäläissotilaat ansaitsevat kunnioitusta ja kunnollista kohtelua. Heidän ei pitäisi joutua rukoilemaan apua selvitäkseen hengissä taistelukentällä. Venäjän hallituksen on otettava vastuu ja varmistettava, että heidän sotilaansa ovat asianmukaisesti varustettuja ja suojattuja.

Ukrainalaiset ansaitsevat myös solidaarisuutta ja tukea kansainväliseltä yhteisöltä. Heidän taistelunsa on oikeutettu, ja meidän on seisottava heidän rinnallaan tässä sodassa.

On aika lopettaa tämä sotilaallinen tragedia. Venäjän hallituksen on toimittava ja korjattava tämä epäinhimillinen tilanne, jossa venäläissotilaat ovat joutuneet. Heidän elämänsä ja turvallisuutensa eivät ole pelinappuloita geopolitiikassa.


Satunnainen:


Vastaavia: