12170 latausta vuorokaudessa
10020 artikkelia

Tänä vuonna harjoitus pidettiin #Rovajärven #harjoitusalueella 17.-24.3.2023. Harjoituksen tavoitteena oli antaa #lentäjille arvokasta kokemusta siitä, miten selvitä #arktisissa #talviolosuhteissa #heittoistuin’hypyn jälkeen, sekä samalla harjoitella Ilmavoimien #pelastustoimintaa.

Lentäjät harjoittelivat #selviytymistaitojaan erilaisissa talviolosuhteissa, kuten #pakkasessa, #lumessa ja #jäällä. He oppivat erilaisia #selviytymistekniikoita, kuten #tulentekoa, suojien rakentamista ja ruuan hankkimista #luonnosta. Lisäksi he harjoittelivat hypyn jälkeistä #ensiapu’a ja #kommunikointi’a pelastajien kanssa.

Ilmavoimien #pelastustoimi puolestaan harjoitteli lentäjän #etsintää ja #pelastamista maastosta. #Pelastajat käyttivät erilaisia #apuvälineitä, kuten #moottorikelkkoja, #pelastusrekiä, #ambulansseja ja #lämpökameroin varustettuja #droneja. He käyttivät myös #Utin #jääkärirykmentin #NH90-#helikopteria, joka pystyy liikkumaan tehokkaasti haastavassa maastossa.

Harjoituksen aikana lentäjät saivat kokemusta siitä, miten tärkeää on pitää itsensä kunnossa ja valmiina haastaviin olosuhteisiin. He saivat myös arvokasta tietoa siitä, miten pelastajat toimivat, kun onnettomuus tapahtuu. Harjoitus oli erittäin onnistunut, ja se varmisti, että Ilmavoimien henkilöstö on valmiina toimimaan kaikissa olosuhteissa.

Ilmavoimien vuosittainen #talvipelastautumisharjoitus on tärkeä tapahtuma, joka auttaa varmistamaan, että Suomen #Ilmavoimat on valmiina toimimaan missä tahansa ja milloin tahansa. Tällaiset #harjoitukset ovat välttämättömiä, jotta #lentäjät ja #pelastajat ovat valmiina toimimaan #tehokkaasti ja nopeasti mahdollisissa tilanteissa. Kiitos tällaisista harjoituksista, Ilmavoimat pystyy jatkossakin turvaamaan Suomen #ilmatilan ja varmistamaan kansalaisten #turvallisuuden.


Satunnainen:


Vastaavia: