12148 latausta vuorokaudessa
10001 artikkelia

Entinen #Venäjän #turvallisuuspalvelun kapteeni #GlebKarakulov on loikannut länteen ja antanut #haastattelun, jossa hän kertoo Venäjän presidentti #VladimirPutinin olevan #vainoharhainen ja pelkäävän henkensä edestä. Karakulovin mukaan Putin elää eristettyä elämää ja saa tiedon maailmasta vain lähipiiriltään. Putin asuu tiukasti vartioiduissa asunnoissa, joita Karakulov kuvaa bunkkereiksi.

Karakulovin mukaan Putinin päätökseen hyökätä Ukrainaan vaikutti vakoojien raportointi siitä, miten ukrainalaiset tervehtivät venäläisiä joukkoja vapauttajina. Karakulov sanoo myös, että Kremlissä ovat edelleen voimassa tiukat ohjeet Putinin suojelemiseksi #koronavirukselta.

Vaikka ulkomaisissa lehdissä on arveltu Putinin kärsivän erilaisista terveysongelmista, Karakulovin mukaan hän on paremmassa kunnossa kuin monet ikätoverit. Vain yksi tai kaksi työmatkaa on pitänyt perua Putinin terveyden takia niiden 13 vuoden aikana, jolloin Karakulov oli hänen palveluksessaan.

On kuitenkin syytä huomata, että Karakulovin näkemykset eivät ole välttämättä edustavia koko Venäjän #turvallisuuspalvelulle tai Putinin hallinnolle. Karakulovin loikkauksen jälkeen Venäjä on tuominnut hänet #petturiksi ja syyttänyt häntä valtion salaisuuksien paljastamisesta.


Satunnainen:


Vastaavia: