12181 latausta vuorokaudessa
10023 artikkelia

Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on joutunut kokemaan uudenlaisen kidutuksen Venäjän rangaistussiirtolassa, jossa hän kärsii vankeustuomiota. Navalnyin mukaan vankilan johto soittaa Vladimir Putinin puheita suurimmalla mahdollisella äänenvoimakkuudella joka ilta hänen sellissään. Tämä häiritsee Navalnyin lukemista ja nukkumista, ja hän kokee sen kidutukseksi.

Navalnyi on kertonut asiasta Telegram-palvelun kautta ja kertonut myös siitä, että vankilan henkilökunta itsekin kutsuu Putinin puheiden luukuttamista kidutukseksi. Vartijat ovat tehneet listan ikävistä asioista, joilla hänen elämänsä halutaan pilata. Listalla on muun muassa käsky olla antamatta hänen kirjoittaa kirjeitä perheelleen, syödä hänen ruokansa ja laittaa pesemätön vanki hänen selliinsä. Putinin puheen lisääminen illan rituaaliin on ollut uusi keino piinata Navalnyia.

Navalnyi on yksi presidentti Putinin tunnetuimmista kriitikoista. Hän on puhunut usein Putinin ja Venäjän sotatoimia vastaan, mikä on aiheuttanut hänen vankeutensa. Viime vuonna hänet yritettiin myrkyttää hermomyrkyllä, mutta hän selvisi hengissä. Bellingcat-journalistiryhmä on kertonut Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n olleen myrkytyksen takana.

Navalnyi on istunut vankeustuomiota Moskovan itäpuolella sijaitsevassa rangaistussiirtolassa vuodesta 2021 lähtien. Hänen terveytensä on ollut usein koetuksella vankeutensa aikana. Venäjän hyökättyä Ukrainaan Kremlin toimet ovat kiristyneet, ja monet mediat ovat joutuneet lopettamaan sodasta kertomisen pelätessään pitkiä vankeusrangaistuksia. Navalnyi on yksi niistä harvoista, jotka ovat jatkaneet kriittisen äänensä esittämistä, mikä on johtanut hänen nykyiseen vankeuteensa.

Tämä uusi kidutusmetodi Navalnyia kohtaan on jälleen yksi esimerkki Venäjän hallinnon jatkuvasta pyrkimyksestä vaientaa oppositio ja tukahduttaa sananvapaus maassa. Navalnyin kärsimä kohtelu osoittaa myös, kuinka vähän Venäjän hallinto välittää ihmisoikeuksista ja oikeusvaltiosta.

#video


Satunnainen:


Vastaavia: