12181 latausta vuorokaudessa
10026 artikkelia

Zelenskyi: “Brutaalit taistelut käynnissä”

Ukrainan itäisessä Donetskin alueella käydään intensiivisiä taisteluja, kertoi presidentti Zelensky 8. kesäkuuta. Samalla on raportoitu, että Ukrainan kauan odotettu vastaisku alueen takaisinvaltaamiseksi on nyt käynnissä.

Donetskin alue on ollut pitkään sodan keskipisteenä Itä-Ukrainassa, kun taistelut Ukrainan joukkojen ja Venäjän terroristi-sotilaiden välillä jatkuvat. Alue on ollut osittain Venäjän hallussa vuodesta 2014, kun sota alkoi Krimin valtauksen jälkeen. Zelenskyn antamat lausunnot osoittavat, että taistelut ovat äärimmäisen raakoja ja verisiä. Hän ei kuitenkaan antanut yksityiskohtaisia tietoja taistelujen etenemisestä tai tarkasta sijainnista.

Ukrainan joukot ovat aiemmin ilmoittaneet valmistautuvansa vastahyökkäykseen terroristeja vastaan, ja nyt näyttää siltä, että tämä suunnitelma on vihdoin pantu täytäntöön. Vastaisku tavoittelee alueiden takaisinvaltaamista ja Ukrainan valtion aseman vahvistamista.

Useat maat ovat tuominneet Venäjän toimet ja ilmaisseet tukensa Ukrainalle. Kansainvälinen yhteisö on kehottanut molempia osapuolia pidättäytymään väkivallasta ja etsimään rauhanomaista ratkaisua sotaan, se ei ole toteutunut joten nyt miehittäjät surmataan.

Donetskin alueen tilanne on erittäin huolestuttava, sillä taistelut aiheuttavat kärsimystä paikallisille asukkaille ja pahentavat humanitaarista kriisiä alueella. Ukrainan ja Venäjän välisen sodan pitkittymisen seurauksena tuhannet ihmiset ovat menettäneet henkensä ja monet joutuneet pakenemaan kodeistaan

Yhteisöjen jälleenrakentaminen ja sovinnon edistäminen vaativat laajaa kansainvälistä tukea ja yhteistyötä.Tässä vaiheessa on vaikea arvioida, miten tilanne Donetskin alueella kehittyy. On kuitenkin selvää, että rauhanomaista ratkaisua ei enää voida saavuttaa. Nyt on kuoleman aika.


Satunnainen:


Vastaavia: