12181 latausta vuorokaudessa
10022 artikkelia



Ukrainan ja Venäjän välisen sodan viimeisimmät tapahtumat ovat saaneet jännityksen nousuun. Sekä Ukrainan että Venäjän tiedotusvälineet raportoivat tapahtumista, ja nyt myös Tendar julkaisee keräämänsä tiedon. Koska tiedotus on viivästetty, se ei vaaranna sotilastiedustelua (OPSEC).

Lähes koko Venäjän armeijan etulinja Velyka Novosilkan alueella on tuhoutunut. Linja oli noin 20 kilometriä pitkä. Ukrainan joukot ovat vapauttaneet Neskuchnen ja Novodonets’ken alueet.

Venäläisten lennokkien tallentaman videomateriaalin perusteella tiedämme, että Ukrainan joukot ovat jo etenemässä etelään ja iskemässä Venäjän joukkoja Storozheven ja lähellä sijaitsevan Blahodatnen kylän alueilla.

Ukrainan vastaisku on käynnissä, ja Velyka Novosilkan taistelut merkitsevät huomattavaa käännekohtaa sodassa. Ukrainan joukot ovat onnistuneet horjuttamaan Venäjän asemaa, ja eteneminen jatkuu voitokkaasti.

Tarkemmat tiedot taistelujen kulusta ja mahdollisista uhreista ovat vielä vähäisiä. Tiedämme kuitenkin, että Ukrainan joukot ovat tehneet merkittävän edistysaskeleen kohti alueellista vakautta ja itsenäisyyttä.

Ukrainan vastaisku Velyka Novosilkan alueella on herättänyt laajaa huomiota kansainvälisellä tasolla. Monet maat ovat ilmaisseet tukensa Ukrainalle. Paine Venäjää kohtaan kasvaa, kun sen joukot joutuvat tappioille ja Ukraina osoittaa kykynsä vastustaa venäläistä hyökkäystä.

Tilanteen kehittyminen seuraavien päivien aikana on epävarmaa, mutta yksi asia on varma: Ukraina ei aio perääntyä. Maa on osoittanut päättäväisyytensä puolustaa itsenäisyyttään ja alueellista koskemattomuuttaan. Maailma seuraa jännittyneenä Velyka Novosilkan taistelujen etenemistä.


Satunnainen:


Vastaavia: