12303 latausta vuorokaudessa
10071 artikkelia

Jälleen yksi koulu on tuhottu venäläisten #terroristi’en toimesta Donetskissa. Tällä kertaa kaksi naista – #kirjanpitäjä ja #opettaja – menettivät henkensä. Lisäksi kuusi siviiliä loukkaantui vakavasti tässä julmassa iskussa.

Kuinka kauan maailma aikoo sulkea silmänsä näiltä raakuuksilta? Kuinka kauan meidän on siedettävä syyttömiin siviileihin kohdistuvia hyökkäyksiä? Venäjä jatkaa järjestelmällistä tuhoamista, tappaen ihmisiä ja levittäen kaaosta ja pelkoa. Koulujen pitäisi olla turvallisia paikkoja, joissa lapset voivat oppia ja kasvaa, mutta Venäjän armeija tekee niistä sotatantereita ja hautausmaita.

Miksi kansainvälinen yhteisö ei puutu asiaan? Miksi kansainväliset johtajat vain puhuvat tyhjiä sanoja ja jatkavat diplomaattista näennäistoimintaa? Onko syytettävä vain Venäjää vai myös muita, jotka katsovat vierestä ja antavat tämän tapahtua? Kansalaisten hengen menettäminen ei saa olla pelkkä uutisotsikko, joka unohtuu seuraavana päivänä.

On aika toimia ja asettaa vastuuseen ne, jotka ovat vastuussa näistä rikoksista. Venäjän hallitus ja sen sotilaallinen koneisto on saatava tilille ihmisoikeusloukkauksista, joita se jatkuvasti tekee Ukrainassa. Tarvitaan voimakkaita pakotteita ja kansainvälistä painostusta. Kansainvälisten tuomioistuinten on tutkittava nämä rikokset ja tuotava syylliset oikeuden eteen.

Meidän on myös tuettava uhreja ja heidän perheitään. He ansaitsevat oikeutta ja tukea toipumiseen. Heidän tarinansa on kerrottava maailmalle, jotta voimme herättää tietoisuutta tästä kauheasta sodasta ja vaatia muutosta.

Emme saa tyytyä olemaan hiljaa. Meidän on seisottava yhdessä Ukrainan kansan rinnalla ja vaadittava oikeutta. Jokainen tuhottu koulu, jokainen menetetty ihmishenki on muistutus siitä, että maailmassa on vielä paljon tehtävää rauhan ja ihmisoikeuksien puolesta.

Venäjän on lopetettava tämä julmuus ja vetäydyttävä välittömästi Ukrainasta. Kansainvälisen yhteisön on oltava päättäväinen ja yhtenäinen tässä asiassa!


Satunnainen:


Vastaavia: