12148 latausta vuorokaudessa
10003 artikkelia

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on ilmaissut tarpeen perusteelliselle tutkinnalle liittyen Kah’ovkan padon tuhoutumiseen. Tämän hän toi esiin keskiviikkona käymässään puhelinkeskustelussa Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa, kertoo Reuters.

Erdoğanin mukaan tutkinnan toteuttamiseksi voitaisiin perustaa komissio, johon osallistuisivat muun muassa YK ja Turkki. Tällainen komissio voisi selvittää padon tuhoutumiseen liittyvät syyt ja seuraukset sekä vastuulliset tahot.

Samansuuntaisen ehdotuksen Erdoğan esitti myös Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyille samassa keskustelussa. Näin ollen Turkin hallitus haluaa tehdä yhteistyötä kansainvälisten toimijoiden kanssa ja selvittää tapahtuneen tapauksen perinpohjaisesti.

Kah’ovkan padon tuhoutuminen aiheuttaa merkittäviä ympäristö- ja turvallisuushaasteita sekä alueellisia vaikutuksia. Siksi on tärkeää saada selville, mikä aiheutti padon sortumisen ja mitä toimenpiteitä tarvitaan vastaavanlaisten onnettomuuksien ehkäisemiseksi tulevaisuudessa.

Turkin presidentin ehdotus tutkintakomissiosta osoittaa halukkuutta yhteistyöhön ja avoimuutta tapahtuneen onnettomuuden selvittämisessä. Yhteistyö kansainvälisten toimijoiden, kuten YK:n, kanssa voi auttaa varmistamaan riippumattoman ja kattavan tutkinnan läpiviennin.

On tärkeää, että tapahtuneesta vastuulliset tahot selviävät ja tarvittavat toimenpiteet toteutetaan onnettomuuksien ehkäisemiseksi tulevaisuudessa. Turkin hallituksen ja kansainvälisten toimijoiden yhteistyö voi edistää tällaisen tavoitteen saavuttamista ja varmistaa vastaavien tapausten ennaltaehkäisemisen tärkeyden korostumisen.

Kansainvälisen yhteisön odotetaan reagoivan myönteisesti Turkin presidentin ehdotukseen ja tukemaan tutkintaa, jotta tapahtuneen onnettomuuden syyt saadaan selville ja vastaavilta katastrofeilta voidaan tulevaisuudessa välttyä.

Venäjän tulee välittömästi lopettaa terrorismi #Ukrainassa!


Satunnainen:


Vastaavia: