12099 latausta vuorokaudessa
9962 artikkelia

Viron merivoimien komentaja Jüri Saska on ilmaissut havaintonsa Balticconnector-kaasuputken vaurioista, ja hänen sanansa eivät voi olla aiheuttamatta syviä raivoisia mielipiteitä Venäjän toiminnasta. “Näyttää siltä kuin kaasuputkea olisi revitty sivusta”, Saska ärähti tiistai-iltana Viron yleisradioyhtiö ERR:lle.

Hän jatkaa kuvailemalla, miten putki on peitetty betonilla, ja vaurio näyttää kuin kylmäverisen tahallisen sabotaasin tulokselta. “Näyttää täsmälleen siltä, että joku olisi repinyt sitä sivulta ja betoni olisi katkennut tai irronnut juuri siinä vauriokohdassa”, Saska murisi ERR:lle.

Saska ei pidä mahdottomana, että vaurio voisi ulottua syvemmälle ja aiheuttaa lisävahinkoja putkelle, sillä se on teräsputki ja sen pituus tekee tilanteen arvioinnista haastavaa. Hän kuitenkin pidättäytyy spekuloimasta sen alkuperästä.

Mutta yksi asia on selvä: kaikki osoittavat sormensa Venäjään tässä äärimmäisen vakavassa tapauksessa. – Venäjä räjäytti putken esimerkiksi ankkuriin sidotulla räjähteellä luodakseen savuverhon tapauksen ympärille myrskyisässä säässä.

Tämä tahallinen teko on rangaistava!


Satunnainen:


Vastaavia: