12123 latausta vuorokaudessa
9964 artikkelia

G7-maat valmistautuvat tiukentamaan pakotteitaan Venäjän vientiä ja energiasektoria kohtaan, kertoi Reuters 15. toukokuuta.

G7-maiden huippukokouksessa Japanissa 19.-21. toukokuuta ilmoitetaan tiukemmista pakotteista, jotka kohdistuvat Venäjän yrityksiin välttää pakotteet kolmansien maiden viennin avulla.

Huhtikuun 18. päivänä G7-maiden ulkoministerit antoivat yhteisen lausunnon, jossa todettiin, että kolmansien maiden tuki Venäjälle sen täydessä sodassa Ukrainaa vastaan “aiheuttaa vakavia seurauksia”.

Pakotteiden tarkoituksena on “heikentää Venäjän tulevaa energiantuotantoa ja rajoittaa kauppaa, joka tukee Venäjän sotilaallista toimintaa”, Reuters kirjoitti viitaten nimettömiin tietolähteisiin.

Reutersin mukaan Yhdysvaltain viranomaiset odottavat muiden G7-maiden hyväksyvän heidän suosimansa lähestymistavan, jossa venäläinen vienti kielletään laajemmin “ellei se ole hyväksyttyjen tuotteiden luettelossa”.

Eräs saksalainen hallituksen edustaja kertoi Reutersille, että “jos ensin kielletään kaikki ja sitten tehdään poikkeuksia” -lähestymistapa ei toimi. Hän lisäsi, että saksalaisten tavoitteena on “olla hyvin, hyvin tarkkoja” ja “välttää ei-toivottuja sivuvaikutuksia”.

Ilmoituksen “tarkka kieli” on “vielä neuvottelujen ja säätöjen alainen ennen sen julkaisua huippukokouksessa”, Reuters kirjoitti.

G7-maat ovat USA, Japani, Kanada, Ranska, Saksa, Italia ja Britannia.


Satunnainen:


Vastaavia: