12266 latausta vuorokaudessa
10064 artikkelia

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ilmoitti tiedotustilaisuudessa, että Suomen, Ruotsin ja Turkin ulkoministerit saavuttivat edistystä torstaina käydyissä kolmikantaneuvotteluissa. Pääsihteeri kertoi, että Ruotsin Nato-prosessin seuraava askel otetaan maanantaina, kun Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan ja Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson tapaavat Vilnassa.

Stoltenbergin mukaan päivän tapaaminen oli tyydyttävä, ja kaikki osapuolet olivat yhtä mieltä siitä, että asiassa on edistytty hyvin. Pääsihteeri korosti, että kaikki haluavat saattaa tämän prosessin päätökseen mahdollisimman nopeasti.

Stoltenberg oli kutsunut Suomen ulkoministeri Elina Valtosen, Ruotsin ulkoministeri Tobias Billströmin ja Turkin ulkoministeri Hakan Fidanin keskustelemaan Ruotsin Nato-jäsenyyteen liittyvistä asioista ja Turkin huolista asian suhteen.

Turkin lisäksi myös Unkari ei ole vielä ratifioinut Ruotsin jäsenyyttä. Turkki on ilmaissut edelleen olevansa tyytymätön Ruotsin suhtautumiseen tahoihin, joita se pitää terroristisina.


Satunnainen:


Vastaavia: