12266 latausta vuorokaudessa
10064 artikkelia

Mitä helvettiä tämä hallitus oikein puuhaa? Suomen sosiaali- ja terveysministeriö oli esittänyt järkevää ratkaisua jättämällä perusterveydenhuollon ulkopuolelle lisäsäästöjen tieltä, mutta hallitus päätti taas kerran toisin! Muistiossa selkeästi todettiin, että toimiva perusterveydenhuolto on kustannustehokasta, vähentää erikoissairaanhoidon tarvetta ja tarjoaa kansalaisille tarvittavat palvelut edullisemmin.

Tämä päätös tulee jälleen kerran iskemään suoraan kansalaisten kukkaroon ja terveyteen. Kehysriihessä päätettiin korottaa sote-palvelujen asiakasmaksuja ja venyttää perusterveydenhuollon hoitotakuuta, mikä tarkoittaa sitä, että kansalaiset joutuvat odottamaan hoitoon pääsyä entistä pidempään. Ja mikä vielä pahempaa, suun terveydenhuollon hoitotakuun pidentäminen tarkoittaa, että hammashoitoon pääsy muuttuu entistä vaikeammaksi!

Sosiaali- ja terveysministeriö esitti järkevää ratkaisua vahvistaa perusterveydenhuoltoa, mikä olisi tuonut valtavia säästöjä ja parantanut kansalaisten terveyttä. Potilaiden ja lääkäreiden välisen hoitosuhteen jatkuvuuden parantaminen olisi tuonut mittavia kustannushyötyjä, mutta ei, hallitus ei tähän tarttunut. Sen sijaan he haluavat lisätä asiakasmaksuja ja venyttää hoitoon pääsyä. Onko tämä heidän tapansa hoitaa kansan terveysasiat?

Ja mikä vielä kuvottavampaa, hallitus ei ole edes harkinnut STM:n esittämiä järkeviä ratkaisuja, vaan keskittyy lyhytnäköiseen säästöjen tavoitteluun, joka tulee kalliiksi kansanterveydelle ja kansalaisten kukkarolle pitkällä tähtäimellä.

On aika herätä! Kansalaisten terveys ei ole pelinappula, jolla leikitään budjettileikkausten vuoksi. Hallituksen on aika ottaa vastuu ja tehdä päätöksiä, jotka todella palvelevat kansalaisten etua eivätkä ainoastaan lyhytnäköisiä taloudellisia tavoitteita. Suomen terveydenhuolto tarvitsee vahvistamista, ei kaventamista ja karsimista!


Satunnainen:


Vastaavia: