12551 latausta vuorokaudessa
10119 artikkelia

Viron pääministeri Kaja Kallas päätti piristää seuraajiaan Twitterissä julkaisemalla videon, jossa hän antaa kiitosta ja samalla vitsailee NAFO-kavereille heidän panoksestaan Venäjän informaatiovaikuttamista vastaan taistelussa. NAFO, eli North Atlantic Fellas Organization, on löyhä yhteisö, joka koostuu Ukrainan tukijoista ja käyttää meemejä tehokkaana aseena vastatessaan Venäjän aloittamaan hyökkäyssotaan.

NAFO toimii aktiivisesti eri sosiaalisen median kanavilla ja pyrkii levittämään meemien avulla tietoa ja tukemaan Ukrainaa tässä haastavassa tilanteessa. Heidän symbolinaan näkyy usein shiba inu -koira, ja jäsenet kutsuvat itseään nimellä “fella”, eli kaveri.


Parhaillaan NAFO-aktivistit kokoontuvat epäviralliseen kokoukseen Liettuan Vilnassa, jossa myös Naton huippukokous järjestetään ensi viikolla.

Kallas muistuttaa videolla, että Venäjä käy tällä hetkellä monenlaisia taisteluita länsimaita vastaan. He eivät käy ainoastaan perinteistä sotaa, vaan myös infosotaa, energiasotaa ja kybersotaa. Tästä syystä demokraattisten maiden on tärkeää puolustaa toisiaan näillä eri osa-alueilla. Kallas korostaa, että jokaisen NAFO-kaverin takana on oikea henkilö, joka omistaa aikaansa ja voimavarojaan, koska uskoo Ukrainan voittoon.

“Te olette elävä esimerkki tästä. Taistelette Venäjän disinformaatiota ja huonoja otteita vastaan hyvän huumorin, älykkyyden ja innokkuuden avulla”, Kallas kehuu NAFO-kavereita.

Videolla nähdään myös useita kertoja NAFO’n käyttämä shiba inu -koira, joka on pukeutunut Kallaksen tunnistettavaan keltaiseen jakkupukuun ja siniseen hameeseen.



Kallas lopettaa videon naurahtaen ja sanoo: “Mitä muuta voisin sanoa, kuin että jatkakaa taistelua. NAFO ei neuvottele laajentumisesta, ja Ukraina voittaa.”

Vaikka Kallas kiittääkin NAFO-kavereita huumorin sävyttämällä tavalla, viestin taustalla on vakava aihe. Ukrainan ja Venäjän välinen sota on paljon enemmän kuin pelkkää meemien ja huumorin tasolla tapahtuvaa taistelua. On kuitenkin tärkeää muistaa, että yhteisönä voimme tukea toisiamme monin eri tavoin ja iloita niistä pienistäkin voitoista, joita meemit ja huumori voivat tarjota.

Katso video alta:


Satunnainen:


Vastaavia: